El Consell Comarcal del Ripollès ha adjudicat la compra de l'equipament per posar en servei la planta de transferència d'envasos, rebuig, paper i cartó a l'empresa Amadeo Farrell, SAU.

L'import ascendeix fins als 214.049 euros, IVA inclòs. Aquesta inversió es finança majoritàriament amb una subvenció d'Ecoembes. Es tracta d'una organització sense ànim de lucre que promou la sostenibilitat i la cura del medi ambient a través del reciclatge.

L'equipament consta d'una compactadora estàtica connectada a una tremuja receptora dels residus amb paravent, quatre contenidors i una plataforma mòbil que els desplaça lateralment damunt d'uns raïls que permeten encarar-los davant de la compactadora.

Aquesta plataforma disposarà d'un sistema de motors individualitzats. També hi haurà un mecanisme optimitzat per aproximar els contenidors a la compactadora, que consta d'unes pinces i aporta més fiabilitat i durabilitat a l'equipament.

La instal·lació de l'equipament a la planta de transferència està previst que sigui una realitat d'aquí a tres mesos. Es tracta d'un termini un mes més curt del que s'havia previst en un inici.