L'atenció sanitària en àmbits rurals centra el programa de les segones Jornades d'Atenció Primària del Ripollès, una iniciativa impulsada per l'Institut Català de la Salut (ICS) i l'hospital de Campdevànol que se celebra avui a Ripoll i que vol ser un espai de trobada entre professionals interessats en l'atenció primària en àmbits rurals i de muntanya, com és el cas de la comarca del Ripollès.

Aquesta segona edició es farà a la Fundació Eduard Soler i reunirà un centenar de professionals, que reflexionaran sobre la reorganització de les institucions sanitàries i socials, necessària per donar resposta a les necessitats complexes al Ripollès, i també sobre l'actualització de l'atenció a les urgències derivades de l'entorn de muntanya i també de mar.

Inauguraran la Jornada l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell; el gerent del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Joan Manso; i el director dels equips d'atenció primària Ripoll i Camprodon, Pedro Cabrero.

Al llarg del matí s'hi presentarà una taula rodona sobre els diferents models assistencials per a l'atenció a persones amb necessitats complexes i sobre com atendre correctament les urgències de muntanya.

La cloenda de la jornada anirà a càrrec del director gerent de l'hospital de Campdevànol, Joan Grané; la directora d'atenció primària de l'ICS a Girona i l'IAS, Sara Rodríguez; i la presidenta del Comitè Científic de la Jornada, Neus Coma.