L'exposició d'il·lustracions La mort, digna i il·lustrada de l'Associació Dret a Morir Dignament ha arribat aquest mes de març de Girona, on es podrà veure en diferents espais fins al 26 de maig.

La mostra, que recull les obres de joves il·lustradors relacionades amb la mort digna, s'exhibirà fins al 6 d'abril a la Facultat d'Educació i Psicologia de la Universitat de Girona, en una col·laboració de l'entitat i el centre.

Entre el 9 i el 16 d'abril, gràcies a una col·laboració amb l'associació cultural La Volta i el Centre d'Art Contemporani de Girona, es traslladarà al centre cívic de Sant Narcís, i del 19 d'abril al 26 de maig, a la Casa de Cultura, per un acord amb la Diputació de Girona.

«Volem que es parli del tema de la mort digna i volem canviar la imatge estereotipada i tot sovint repetitiva amb que s'il·lustra el tema. Creiem que l'art és una manera bàsica de transcriure el que cadascú sent. Cada una de les 30 artistes que participen en la mostra, tenen el mateix format de base però han pogut donar la seva visió totalment lliure de la mort digna», indiquen des de Dret a Morir Dignament sobre la mostra, que ja s'ha pogut veure a Figueres.

L'exposició forma part d'un projecte més ampli, que consisteix en una visita a l'exposició i una proposta de treball pedagògic dirigit principalment a l'alumnat dels instituts de secundària i molt especialment al Departament de Visual i Plàstica.

La programació del treball pedagògic, lligat a la visita de l'exposició, l'ha elaborat de manera altruista Eduxarxa, una cooperativa de Girona.