A partir d'avui, comença la prohibició de fer foc als terrenys forestals sense autorització. Es tracta d'una mesura que s'allarga fins al 15 d'octubre. Aquesta prohibició recollida en el Decret 64/1995 té com a objectiu establir una sèrie de mesures per prevenir els incendis forestals, segons el Departament d'Agricultura.

Segons aquesta norma, no es pot fer foc en els terrenys forestals, estiguin o no poblats d'espècies arbòries, i en la franja de 500 metres que els envolta no es pot encendre foc sigui quina sigui la finalitat.

Tampoc es poden cremar restes de poda i d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria, ni marges pròxims a zones forestals sense una autorització expressa del Departament d'Agricultura. Tampoc no es poden fer focs d'esbarjo ni de relacionats amb l'apicultura.

Dins de les àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les de les urbanitzacions. En canvi, només es podrà fer foc quan s'utilitzin barbacoes d'obra amb mataguspires. També queda prohibit llençar objectes encesos; abocar escombraries i restes vegetals i industrials de qualsevol mena que puguin ser la causa de l'inici d'un foc; llançar coets, focs artificials o d'altres artefactes amb foc, i utilitzar bufadors o similars en obres realitzades en vies que travessin terrenys forestals.

21,25 hectàrees cremades el 2017

A la província de Girona durant l'any passat van cremar 21,25 hectàrees forestals. Es tracta del segon any amb menys hectàrees cremades de la dècada (2008-2017). El 2012 va ser l'any que els focs van tenir més afectació ja que es van destruir 9.341 hectàrees. Va ser molt dur pels incendis

El 2018, des de l'1 de gener fins a 14 de març, hi ha hagut a Catalunya 41 incendis forestals que han cremat 39,18 hectàrees forestals. Els focs més importants han estat fora de les comarques de Girona.