Coincidint amb el trentè aniversari del Consell Comarcal del Ripollès, la institució va estar present a la Fira de les 40 hores de Ripoll amb un estand propi. Allà, mitjançant diversos materials i suports, es va fer difusió dels serveis que presta el consell i es va repartir marxandatge. Entre els assistents hi havia el president, Joan Manso, els vicepresidents Eudald Picas i Josep Coma, i d'altres consellers comarcals com Lluís López, Josep Estragués o Joan Albamonte, acompanyats de tècnics de diverses àrees.

Aprofitant aquesta ocasió, es van difondre fullets informatius de l'Oficina de consum així com també del servei d'oficina mòbil, la certificació digital idCAT mòbil o el Refugi d'animals del Ripollès. De fet, en aquest cas, voluntaris d'aquest equipament van passejar diversos gossos residents al refugi amb la finalitat que els visitants tinguessin una mostra de la varietat de cans en adopció. A l'estand també es va fer difusió de les activitats dutes a terme per l'Oficina jove del Ripollès. Entre elles hi ha el curs de monitor de lleure que s'impartirà aquesta Setmana Santa, les sortides del programa Gaudeix tot l'any, l'Univers Jove o les tardes joves.

Pel que fa al marxandatge, es van repartir les xapes amb l'eslògan "Viure al Ripollès m'agrada", dissenyades expressament per la fira. Dissabte a la tarda ja es va repartir entre els visitants la primera remesa de 500 unitats que s'havia preparat, tot superant les expectatives. A més, els visitants es dirigien expressament a l'estand per demanar-les. Destaca el fet que la cantant catalana Núria Feliu també va passejar-se per la fira amb aquest distintiu. És el mateix cas que la pubilla i l'hereu de Ripoll, juntament amb tot el seu seguici. Després d'exhaurir-se els exemplars, se'n van preparar més, de forma que se n'ha acabat repartint unes 700.

500 lots de reciclatge

Aprofitant el gran poder de convocatòria que té la fira, el Consell Comarcal del Ripollès va voler fer un èmfasi especial en l'impuls de la recollida selectiva de residus domèstics. Per això, a l'estand es van repartir fins a 500 lots conformats per les tres bosses de la recollida selectiva, fullets informatius sobre les diferents fraccions de residus així com també imants i embuts per facilitar la recollida de l'oli de fregir. També es van repartir desenes de contenidors airejats per a la fracció orgànica juntament amb els rotlles de bosses biodegradables corresponents. Val a dir que diumenge a primera hora de la tarda, tot el material es va exhaurir arran de la forta demanda per part dels visitants, conseqüència de l'efecte boca orella. De totes formes, tots els ciutadans que ho vulguin, poden sol·licitar tots aquests materials al Consell Comarcal del Ripollès. Des de la institució es confia que aquesta acció es tradueixi en una millora de la quota de reciclatge a la comarca.

Consulta ciutadana

El Consell Comarcal del Ripollès va aprofitar per consultar a les persones majors de 65 anys quina volen que sigui la destinació de la segona Trobada de gent gran del Ripollès. Les opcions proposades van ser la vall de Núria per Sant Pere, el castell de Mataplana i el museu del comte Arnau o bé el Molló Parc. Desenes de persones es van apropar a l'estand institucional i van dipositar el seu vot dins d'una urna. Per facilitar que tota la gent gran que ho vulgui pugui implicar-se amb aquest procés de participació ciutadana, ja fa dies que estan habilitats punts de votació als ajuntaments de la resta de municipis de la comarca. Un cop tancada la consulta, es durà a terme conjuntament l'escrutini de tots els vots emesos per la gent gran d'arreu de la comarca. El resultat es farà públic properament.