Els embassaments Les pluges de les darreres setmanes han anat fent pujar les reserves d'aigua als pantans de Sau i Susqueda, que en conjunt acumulen 221 hm3, segons les dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Aquesta dada representa un 28% més d'aigua que a finals del mes de gener, el punt més baix de reserves d'aquesta temporada. En menys de dos mesos, el sistema Ter ha incrementat el seu volum d'aigua en uns 45 hm3, i la tendència encara és creixent, segons l'ACA.

Dels dos embassaments del sistema Ter, el pantà Sau és el que està més ple. Ahir estava al 70% de la seva capacitat, amb 115 hm3, gairebé 30 punts més que el 25 de gener, el punt més baix, quan estava al 41%, amb 68 hm3. Pel que fa a l'embassament de Susqueda, acull 106 hm3, i per tant, es troba al 45% de la seva capacitat total, segons les estadístiques de l'ACA sobre l'estat dels embassaments de les conques internes.

En conjunt els pantans que formen part del sistema Ter-Llobregat -a més de Sau i Susqueda, els embassaments de la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç- ja superen el 60% de la capacitat, amb 367 hm3.

Pel que fa a l'embassament de Darnius Boadella, disposa de 24 hm3, i està al 40%.

Tot i la millora de les reserves d'aigua, però, indica, continuen actives les mesures per alentir el descens, com l'extracció d'aigües subterrànies i l'activitat de les plantes dessalinitzadores.

La planta de la Tordera funciona al 100%. La dessalinitzadora de Blanes estava al 75% però el temporal va fer malbè el tub que capta l'aigua de mar de la del Llobregat i actualment aquesta planta està parada, tot i que es repararà en breu, apunta l'ACA.

A més, es continua extraient aigua de l'aqüífer del delta arran de pous recuperats en la passada sequera (4 hm3/mes) i s'intensifica la captació d'aigua del Llobregat, atès que els embassaments s'han recuperat força i que el riu porta bastant cabal.