Les residències geriàtriques i centres de dia de titularitat privada reclamen l'equiparació de l'IVAque paga la gent gran per les seves places al que s'abona per a les públiques, de manera que s'abaixi del 10% al 4%. L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), amb entitats i serveis a les comarques de Girona, subscriu la petició que l'Organització Empresarial de Atención a las Personas (CEAPs) va fer ahir al govern de l'Estat, després d'un període de reunions amb la Direcció general de Tributs.

Aquest col·lectiu afirma que la igualació de l'IVA de centres públics i privats beneficiaria 38.700 usuaris catalans de residències, centres de dia, serveis d'atenció domiciliària i de teleassistència, aproximadament un 20% dels quals (7.740) són gironins.

La presidenta d'ACRA i, també, de CEAPs, Cinta Pascual, es preguntava ahir «si estem parlant del mateix servei, per què l'IVA que paga la persona usuària ha de ser diferent i per què es penalitza els ciutadans en lloc de tractar-los amb igualtat».