Les celebracions de la Setmana Santa a Girona han començat el 25 de març, Diumenge de Rams, i finalitzaran l'1 d'abril, Diumenge de Resurrecció. El dia 29 de març serà Dijous Sant, una jornada que no es considera festiva a Catalunya, mentre que el Divendres Sant sí que es podrà lliurar. El Dilluns de Pasqua, 2 d'abril, serà festiu a les comarques gironines.

Processons, representacions, teatre i música vinculats a la Setmana Santa del 2018 als principals municipis de Girona. Aquests són alguns dels actes més tradicionals de l'agenda festiva de les poblacions de Girona.

LA BENEDICCIÓ DE LES PALMES

El Diumenge de Rams, els gironins i gironines es reuneixen a la porta de la Catedral per la benedicció de les palmes i les branques d'olivera.

ELS MANAIES DE GIRONA

Els Manaies de Girona surten Dimecres i Divendres Sant des del castrum de Sant Lluc i recorren el centre de la ciutat. Són, a més a més, un dels principals atractius de la Processó del Sant Enterrament que se celebra divendres a la nit.

LA DANSA DE LA MORT DE VERGES

En una de les representacions més populars de la Setmana Santa a Girona, el poble de Verges s'aboca la nit de Dijous Sant amb la representació del misteri de la Passió i una Processó de Verges que inclou la reconeguda Dansa de la Mort.

LA PASSIÓ DE SANT CLIMENT SESCEBES

Una representació obra de diversos autors, la Passió de Sant Climent explica els fets que es recullen en els Evangelis i també com podien haver esdevingut des d'un aspecte més quotidià els darrers dies de Crist. Es pot veure el Divendres Sant i el Diumenge de Resurrecció.

BANDERA DE CATALUNYA A BELLCAIRE

Lluny de les processons i actes religiosos que marquen el calendari de la Setmana Santa, Bandera de Catalunya és una proposta diferent. Es tracta d'un muntatge teatral amb la història de Catalunya durant els segles XII-XIV i on participen desenes de veïns del poble.