El portaveu del grup d'Esquerra al Consell Comarcal de la Garrotxa que els ajuntaments puguin demanar segons les seves necessitats. El conseller republicà Narcís Feixas va argumentar que «en els pobles tenim necessitats i no tenim capacitat per poder contractar». A més, va considerar que una brigada comarcal permanent tindria feina a molts municipis.

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), va respondre que durant un temps el Consell Comarcal va poder disposar d'una brigada permanent que estava a disposició de les necessitats dels ajuntaments de la comarca.

A més, va explicar que la brigada va ser possible gràcies a l'execució del programa Treball i Formació. Es tracta d'un programa del Servei d'Ocupació de Catalunya destinat a la contractació i formació de persones en atur o sense subsidi més grams de 45 anys. Llavors van contractar 11 persones. El Consell Comarcal amb la col·laboració de l'Oficina de Treball va realitzar els tràmits per a seleccionar i contractar les persones que formaran part del projecte

Els ajuntaments que van voler els van poder encarregar feines. S'hi van apuntar d'Argelaguer, Montagut i Oix, Sant Feliu de Pallerols, Sant Jaume de Llierca, Sant Joan les Fonts, Santa Pau, Tortellà, Mieres i la Vall d'en Bas

Espona va explicar que la iniciativa va tirar endavant sobre la base del finançament del Servei d'Ocupació de Catalunya i va indicar que estudiarien i valorarien la proposta de Feixas que li semblava encertada. Va assenyalar que la creació d'una brigada fixa de suport als municipis seria complicada des del Consell Comarcal, però no des dels organismes autònoms del Consell. Hi ha el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA), el Consorci de Promoció Econòmica Dinami'G i el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa.