L'hospital d'Olot el 2017 va augmentar en un 22,9% els tractaments oncològics d'hospital de dia. En concret, l'hospital de dia oncològic el 2017 va fer 541 sessions d'oncologia, mentre que el 2016 en va fer 417.

Els tractaments oncològics són els que tracten les neoplàsies, els tumors benignes i malignes, i amb especial atenció els tumors malignes o càncer. Entre els tractaments hi ha la quimioteràpia, l'ús de fàrmacs per destruir les cèl·lules canceroses. La quimioteràpia destrueix amb rapidesa les cèl·lules malaltes que es multipliquen més de pressa que les bones en els malalts.

Un any després de la posada en servei de l'hospital, a finals del 2015, van començar a fer tractaments oncològics i seguiment d'hematologia. En els darrers mesos del 2015 van fer 96 tractaments oncològics. Llavors tenien la previsió de tractar càncers de mama i còlon, així com mielomes i algun tipus de limfomes. En l'actualitat, han comptat 900 sessions relacionades amb càncers de mama i de còlon. Cal ressaltar que entre el 2016 i el 2017 van detectar 82 càncers de mama d'entre unes 250 dones ateses.

Les pacients tenien entre 45 i 75 anys i van ser ateses des de la Unitat de Patologia Mamària, la unitat encarregada de valorar la història clínica, fer un seguiment i, si cal fer una operació i designar el tractament posterior. La major part dels tractaments es fan al mateix hospital i en el cas de la radioteràpia a l'Institut Català d'Oncologia (ICO).

En el desenvolupament del tractament contra el càncer a l'hospital d'Olot ha tingut un paper la Fundació Lliga Catalana d'Ajuda Oncològica, Oncolliga.