La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 1 de Ripoll (Girona) ha processat el director de la piscina municipal del municipi i a quatre monitores per la mort d'una menor de quatre anys el 18 de maig de 2017 per un presumpte delicte d'homicidi per imprudència greu.

Segons ha informat aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el Jutjat considera finalitzada la instrucció i acorda que les parts presentin els seus escrits d'acusació contra les cinc persones que tenen la condició d'investigades.

En el seu acte, la jutgessa considera que hi ha indicis que s'ha comès un delicte d'homicidi per imprudència greu perquè aquest dia no hi havia cap socorrista a la piscina, ja que la socorrista estava substituint una monitora absent.

Constata que aquest dia les quatre monitores es van fer càrrec dels 27 nens de P4 que participaven en uns cursos de natació i, quan va acabar el curs, cap de les monitores es va donar compte de l'absència de la menor, de què finalment es va percatar una professora.

La menor va ser trobada surant en la part profunda de la piscina petita, ja sense vida, una zona amb mala visibilitat, segons constata la jutgessa instructora.

Per a la jutgessa, l'absència de socorristes, fet obligatori en aquestes instal·lacions, suposa una negligència també per part del responsable de la piscina, tenint en compte que se sabia des del dia anterior que faltaria una monitora.

A més dels cinc processaments, la jutgessa considera responsables civils d'aquesta causa a l'Ajuntament de Ripoll i a la Conselleria d'Ensenyament.