Els integrants d'una organització criminal dedicada als robatoris en domicilis al Gironès i a l'àrea metropolitana de Barcelona han ingressat a presó.

Els set detinguts pels Mossos d'Esquadra són de nacionalitat albanesa, d'entre 21 i 42 anys, amb residència a Barcelona als quals se'ls atribueixen 21 robatoris. En concret, com a presumptes autors dels delictes de robatori amb força en domicilis, d'organització criminal, un robatori amb força en interior de vehicle i un delicte de receptació.

Els investigadors van poder recuperar part dels objectes robats entre els quals hi havia joies, perfums, dispositius electrònics i diners

Les detencions han anat a càrrec d'agents de la Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Sud.

El passat 10 de gener agents de la comissaria del Garraf, juntament amb agents de l'Àrea Regional de Trànsit de la RPMS, van identificar dos homes als quals se'ls va intervenir material habitualment utilitzat per a cometre robatoris amb força en domicilis com tornavisos i radiografies.

Aquesta identificació policial es deriva d'una feina prèvia dels agents de trànsit i que va fer aflorar l'existència d'aquest grup criminal i la seva activat delictiva.

El Grup de Robatoris amb força a domicilis de la Unitat Territorial d'Investigació de la Regió Policial Metropolitana Sud va concretar a partir aquestes dues identificacions que aquestes persones, la majoria residents a Barcelona, pertanyien a un grup criminal dedicat a cometre robatoris amb força en domicilis de l'àrea metropolitana de Barcelona i a la comarca del Gironès.

Enxampats a la C-33

El 15 de març els investigadors van detenir tres homes al peatge de l'autopista C-33 quan es desplaçaven amb un vehicle. En l'escorcoll hi van trobar un mitjó que contenia un gran nombre de joies com penjolls, arracades, anells, cadenes i una moneda antiga de l'Equador.

Això va permetre als agents atribuir al grup l'autoria de tres robatoris en domicilis ubicats als municipis de Tona i Centelles. Aquestes detencions van permetre ampliar l'abast de la investigació i, aquella nit, van detenir dos homes més a l'estació de metro de Can Boixeres de l' metro a l'Hospitalet de Llobregat.

L'endemà van realitzar dues entrades i escorcolls en domicilis del districte de Ciutat Vella i de Sant Martí a Barcelona. En els escorcolls hi van trobar deu rellotges, una gran quantitat de joies (arracades, polseres, anells, collarets, penjolls, medalles, fermalls i botons de puny), una caixa amb diners de moneda antiga i bitllets de diferents països i dues monedes de valor de 30 euros; dos ordinadors portàtils, diversos dispositius electrònics, cinc telèfons mòbils, diverses targetes SIM de diferents operadores de telefonia; 1550 euros en efectiu i perfums de conegudes marques comercials, a més de documentació a nom dels detinguts.

A l'interior del immoble van detenir dos investigats més relacionats amb l'organització criminal.

Els set detinguts van passar a disposició judicial i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.