Els establiments de turisme rural gironins aconseguiran una ocupació del 79% per turisme ruralSetmana Santa,només un punt per darrere de Lleida, tot i que Girona ofereix moltes més places. A Catalunya, el nivell d'ocupació és el mateix que la mitjana estatal (78%), però un punt inferior a l'any 2017.

Lleida (80%) i Girona (79%) són les províncies que registren una major taxa d'ocupació en allotjaments rurals per a aquesta Setmana Santa. Completen la llista Barcelona, amb el 77% d'ocupació i Tarragona, que amb el 74% és la província que registra menys nivell d'ocupació.

Segons dades recollides per Toprural, cercador d'allotjaments rurals pertanyent a HomeAway, els allotjaments rurals de lloguer íntegre a Catalunya registren un 78 % d'ocupació aquesta Setmana Santa, xifra que suposa un descens de 3 punts percentuals respecte a la Setmana Santa anterior.

La informació, recaptada per Toprural a través dels calendaris de disponibilitat dels allotjaments rurals, conclou que la Comunitat Foral de Navarra lidera un any més el rànquing d'ocupació en aquestes dates amb el 96% (gairebé ple total). En els primers llocs del rànquing d'ocupació segueixen: Extremadura, amb un 90 %; La Rioja i Cantàbria, tots dos amb el 87%, i el País Basc, amb un 86% d'ocupació.

Per contra, les comunitats amb la menor taxa d'ocupació des del dijous Sant fins al diumenge de Resurrecció són: Madrid (59%), Múrcia (63%) i Galícia (65%).

A tot l'estat

Castella i Lleó (43.173 places ocupades); Catalunya (30.520 places ocupades), Andalusia (18.862 places ocupades) i Castella-La Manxa (17.956 places ocupades) són, en termes de demanda i nombre de viatgers, les destinacions preferides pels usuaris de turisme rural per a Setmana Santa, ja que són les que compten amb un major nombre de places ocupades en proporció a la seva oferta disponible.

Les regions amb els majors creixements interanuals respecte a 2017 són Canàries i Múrcia, ambdues amb 3 punts percentuals més que el 2017.