L'Ajuntament d'Olot, en la seva darrera Comissió de Govern, va fer l'aprovació inicial del projecte executiu del segon pou d'abastiment d'aigua de boca a la ciutat d'Olot, amb canonades d'impulsió i distribució. El pou està situat en uns terrenys ubicats sota la masia de can Clapera al barri de Benavent.

El nou dipòsit tindrà una capacitat de 3.000 metres cúbics i un cost aproximat de 2,3 milions d'euros. Les obres de construcció seran finançades íntegrament per l'empresa concessionària de la distribució d'aigua. Els terrenys han estat comprats per l'Ajuntament, que els pagarà amb aportacions anuals de 2.000 €. L'inici de les obres està previst en mesos. La previsió és que el pou estigui en servei abans d'acabar el 2018.

En el darrer ple, l'alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), va donar compte de l'aprovació i va explicar que el pou de Benavent assegurarà el proveïment d'aigua a la ciutat, cosa que ara no està del tot resolta.

Corominas va explicar que en el cas de fallar l'actual dipòsit situat al cim del volcà de Montolivet , la ciutat només tindria aigua per 7 hores. De moment, segons ell, la situació no s'ha donat perquè els serveis estant doblats. L'alcalde va avançar la situació en la qual quedarà la distribució d'aigua de la ciutat, quan el dipòsit de Benavent estigui en servei.

Va explicar: «Els dos dipòsits estaran interconnectats, perquè en el temps de buidar-ne un puguem tenir l'altre en reserva».

Va considerar que ara el servei d'aigua omplirà els dos dipòsits amb aigua provinent de l'aqüífer de Pla de Llacs i impulsada per les bombes del parc Nou. Això no obstant, va anunciar que en un futur pròxim cada pou s'abastirà d'una captació diferent.

La construcció d'un pou de suport que garanteixi el proveïment d'aigua de la ciutat forma part d'un pla de millora de la xarxa d'aigua d'Olot. Es tracta d'un compromís que va assumir l'empresa concessionària quan va obtenir l'adjudicació del servei el 30 de gener del 2009.

El pla contempla un compromís d'inversions en la millora de les canonades d'aigua, canvis de comptadors i de bombes d'impulsió.

En els darrers temps han fet pujar l'aigua potable al cim del volcà Montsacopa, han canviat una considerable extensió de canonades fetes amb fibrociment i han canviat les bombes d'impulsió.

En una primera part, el pla de renovació va aconseguir reduir de manera important l'aigua que es perdia per culpa de les filtracions en la xarxa envellida. Ara, l'acció del nou pou resoldrà les interrupcions de porveïment.