Els Premis a la Innovació Tecnològica Agroalimentària (PITA) han reconegut Pau Frigola Coll d'Agroalimentària Mas Saulot de Gualta en la modalitat d'empresa agrària. El guardó del Departament d'Agricultura destaca la implantació, en una explotació agrària, d'un nou model de negoci basat a donar un valor afegit a les pomes de segones categories mitjançant la transformació en productes elaborats de poma innovadors en concepte, forma i qualitat, implantant un model integrador en la zona rural, fomentant l'economia local, col·laborativa, circular, i sostenible. Els premis també han reconegut la creació d'una indústria agroalimentària cervesera al Segrià i d'un jardí de demostració en el propi viver al Maresme, mentre que les candidatures finalistes han recaigut en tres iniciatives gironines.

En la modalitat d'empresa agrària, per la implantació d'innovacions dins del procés productiu, Mas la Coromina 2010 de la Vall d'en Bas, per la implementació, en l'explotació lletera, d'un projecte de diversificació que permet visitar la granja, convertida en un espai pedagògic per a col·legis i famílies.

En la modalitat d'agroindústria, Boadas 1880 de Girona ha estat nominada per la implementació, en una empresa xarcutera amb 137 anys d'història, d'innovacions en els diferents processos d'elaboració.

El gironí Albert Vilardell Bartino ha rebut la nominació en la modalitat de jove emprenedor innovador, per la introducció del cultiu i producció de flor de llúpol, amb una gestió acurada i respectuosa amb el patrimoni natural.