Les gales de dansa amb ballarins de renom celebrades l'estiu passat al Teatre de Bescanó a benefici de la Fundació Oncolliga Girona tindran continuïtat. La bona acollida de l'any passat ha animat els impulsors de la iniciativa a repetir l'experiència, que l'any passat va recaptar 7.500 euros que l'entitat ha destinat a projectes com el banc de perruques i l'atenció psicològica.

En aquesta segona edició, la gala tindrà lloc al Teatre Municipal de Girona el 9 de setembre i comptarà amb la participació de ballarins catalans que estan ballant activament en companyies internacionals. Portaran a l'escenari diversos estils de dansa com el clàssic, el neoclàssic, el contemporani, el folklore o els balls de saló en una gala que posarà punt final a tres dies d'activitats relacionades amb la dansa, sota el títol de «Girona en moviment».

Al capdavant de la iniciativa hi ha de nou el ballarí gironí David Rodríguez, membre de la companyia Gauthier Dance-Dance Company Theaterhauss Stuttgart, que va posar en marxa aquest projecte amb l'objectiu de promocionar el talent català i alhora recaptar fons per a una bona causa.

«Les gales de l'estiu passat van tenir molt bona acollida i el públic va demanar per unanimitat, a través de l'enquesta de satisfacció, que es tornés a repetir una gala semblant», ha explicat el ballarí.

Si l'any passat la gala va estar protagonitzada per ballarins gironins juntament amb companys de les seves respectives companyies, en aquesta ocasió el ventall s'obre per donar cabuda a ballarins de tot Catalunya que estan triomfant en companyies internacionals i que presentaran un repertori de coreògrafs de prestigi com Marco Goecke, Kenneth MacMillan, Hans van Manen, John Cranko i John Neumeier, entre d'altres. La gala tornarà a ser presentada per l'actor i dramaturg català Martí Peraferrer.

L'altra novetat destacada és que la gala del Teatre Municipal tancarà tres dies d'intensa activitat al voltant de la dansa, sota el títol «Girona en Moviment». Hi haurà activitats de dansa al carrer, una conferència sobre dansa i salut i un curs intensiu per a joves ballarins i ballarines.

«L'objectiu és realitzar un esdeveniment cultural, artístic i benèfic que ajudi a fer visible el gran talent que tenim en el món de la dansa», explica Rodríguez.

Tot i que els ballarins actuaran a la gala de forma gratuïta i voluntària, la seva presència a Girona comporta unes despeses bàsiques que s'han de cobrir des de l'organització. Per tal que tot el que es recapti de la venda d'entrades es pugui destinar íntegrament a l'Oncolliga, els impulsors han organitzat una campanya de micromecenatge a Verkami per buscar mecenes que vulguin col·laborar a fer possible la gala sufragant, amb les seves aportacions, els costos de transport, allotjament i dietes dels artistes que hi participaran.

Les recompenses que es poden obtenir són diverses, en funció de l'aportació: entrades VIP; aparició en els crèdits dels vídeos i tràilers promocionals; aconseguir pòsters i DVDs signats pels ballarins; tours backstage del Teatre Municipal de Girona guiats per l'actor Martí Peraferrer; participació a tallers de dansa; foto professional emmarcada amb els ballarins de la gala; accés als assajos generals o assistir al sopar a peu dret de comiat amb els artistes i l'equip organitzador, per exemple.