El Servei de Rehabilitació Comunitària del Ripollès convoca la IV edició del concurs literari Jordi Pujiula dirigit a persones amb malaltia mental, pensat per fomentar la creació literària i sensibilitzar la societat davant els trastorns mentals.

El concurs està dirigit a majors de 18 anys usuàries dels serveis de salut mental, amb diagnòstic de trastorn mental greu, vinculades als diferents serveis d'inserció i rehabilitació de Catalunya, com ara els clubs socials, centres de salut mental o serveis de rehabilitació comunitària.

El tema de convocatòria és lliure i les obres han de ser originals, inèdites i no premiades en altres concursos. S'admeten obres individuals i col·lectives i els articles han de ser redactats en prosa i en llengua catalana.

L'organització del concurs atorga tres premis i tres accèssits, amb una dotació econòmica de 350, 250 i 150 euros per al primer, segon i tercer classificat i un obsequi per als accèssits.

El veredicte del certamen es farà públic el dia del lliurament dels premis, en un acte de presentació que tindrà lloc el 25 de maig a les 5, a la biblioteca Lambert Mata de Ripoll.

Les obres seran valorades per un jurat qualificador, integrat per professionals vinculats al món de les lletres i la medicina.

Homenatge al doctor Pujiula

Aquest projecte pretén mantenir el vincle entre la tasca professional realitzada pel psiquiatra Pujiula al Ripollès i una de les seves grans passions: la literatura. Jordi Pujiula va destacar com a psiquiatre i com a humanista.