Els tècnics del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) i del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa han començat a recollir els ous de l'eruga del boix per tal d'intentar infectar-los amb un parasitoid perquè no puguin créixer.

Segons va explicar ahir Francesc Canalias (director del SIGMA), ara els tècnics instal·len trampes en diferents espais de la ciutat, entre ells el parc Nou.

El sistema emprat permetrà descobrir el cicle biològic de l'eruga per després poder fer tractaments com la d'infectar els ous i poder controlar-ne la població.

L'objectiu és establir una estratègia de regulació de la població de l'eruga als espais verds del terme d'Olot, on encara són visibles els efectes de la plaga que van malmetre gran quantitat de boixos l'estiu passat.

Paral·lelament, l'Associació de Professionals dels Espais Verds de Catalunya ha atorgat al Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa una ajuda d'investigació per al Desenvolupament de mètodes per monitorar i controlar l'eruga defoliadora de boixos, a la zona de la Garrotxa. L'empresa olotina Orius Solucions Entomològiques, especialista en gestió de plagues, serà col·laboradora d'aquest projecte.

L'any passat, l'eruga va provocar defoliacions severes tant a boixos ornamentals com a boixedes naturals. Durant els mesos d'estiu es va observar també una gran quantitat d'adults que volaven en grups espessos i que van arribar a provocar molèsties als veïns de les zones properes.