L'Ajuntament de Beuda ha aprovat destinar 50.000 ? provinents del Fons de Cooperació de la Diputació de Girona a la millora de les carreteres de la Mare de Déu del Mont i del Sant Sepulcre de Palera. Es tracta d'una carretera municipal repartida en trams entre Beuda, Albanyà i Cabanelles. És una carretera de 19 quilòmetres força estreta que s'enfila fins a 1.125 metres sobre el nivell del mar.

L'alcaldessa de Beuda, Anna Vayreda (PDeCAT), ha explicat que la carretera que va al santuari de la Mare de Déu del Mont té trams amb la pavimentació en mal estat.

En aquest sentit ha concretat que «fa temps que no s'hi ha actuat i el paviment s'esquerda per la part que dona al buit». Segons ella, faran una reparació abans la calçada no es desgasti més.

També ha assenyalat que la voluntat és fer les reparacions abans de les romeries que és quan la carretera té més trànsit. Vayreda ha explicat que les romeries tenen lloc durant cada diumenge durant la primavera.

En aquest temps, el capellà de la Mare de Déu del Mont diu una missa pels pobles que formen part del patronat del Mont. Entre els pobles que fan la romeria hi ha Cistella, Albanyà, Maià de Montcal, Beuda, Crespià, Esponellà, Besalú, Llers, Sant Llorenç de la Muga, Cabanelles, Banyoles, Vilanant, Espinavessa, Navata, Serinyà, Santa Llogaia d'Àlguema, Figueres, Vilademires, Lladó, Queixàs, Sant Martí Seserres, Lligordà, Segueró, Dosquers, les Salines, Maçanet de Cabrenys, la Vajol, Darnius, les Escaules, Biure, Boadella, Agullana i Avinyonet de Puigventós.

Les romeries comencen pel maig i arriben al grau màxim pel juny quan en un sol diumenge coincideixen 7 pobles.

Sant Sepulcre de Palera

Segons ha explicat l'alcaldessa, des de la seva restauració el recinte del Sant Sepulcre de Palera és molt visitat. Per això, han decidit reparar la carretera. Ha explicat que les arrels dels arbres de les vores han avançat les arrels cap a la calçada i l'aixequen.

Es tracta d'un trajecte més curt, però que segons ella també requereix una actuació d'importància.