La campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» ha sumat unes 900 donacions de sang en les diverses col·lectes organitzades durant el mes de març a les comarques gironines. Figueres, Girona, Santa Coloma de Farners o Roses són algunes de les poblacions que s'han sumat a la iniciativa conjunta dels Bombers i el Banc de Sang per aconseguir reserves de cara a la Setmana Santa, quan les donacions es redueixen un 20%.

Entre les campanyes en què es van aconseguir més bosses destaquen Palamós, amb 244 donacions, o Torroella de Montgrí, amb 214.

La campanya, que va tancar dimecres a Amposta ha aconseguit enguany 1.907 donacions gràcies a les més de 2.000 persones que han volgut sumar-se a la iniciativa tot i les inclemències meteorològiques que han afectat algunes campanyes durant el març.

La quarta campanya «Els Bombers t'acompanyen a donar sang» ha comptat amb la col·laboració dels parcs de bombers i dels ajuntaments, que s'han implicat en la realització de la campanya gràcies a la participació d'entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades.

Setmana Santa, època crítica

Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d'hàbits i les vacances fan que la població s'acosti menys als punts de donació. Amb aquesta campanya s'ha aconseguit incentivar la donació les setmanes prèvies a l'abril per tal de mantenir en un bon nivell les reserves de sang a Catalunya.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s'extreu de cada donació de sang, caduquen al cap de cinc dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l'any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.