Des de les tres de la tarda del dijous i fins a les tres de la tarda d'ahir, van sortir un total de 391.587 vehicles de l'àrea d'influència de Barcelona, el 97,89% dels 400.000 previstos pel Servei Català de Trànsit (SCT) durant aquest període de Setmana Santa. Aquest increment de la mobilitat en un dia d'operació sortida i que va concidir amb festiu -Divendres Sant- va complicar la circulació en diversos punts de les comarques de Girona.

Per accedir a la Costa Brava hi va haver aturades a la C-35 i a la C-65, ambdues a Llagostera, i 3 km més a Cassà de la Selva; a l'N-II, 4 km a Maçanet i 2 km a Vilamalla; a la carretera GI-600 a Blanes (4 km) i la C-63 amb 2 km a Lloret de Mar. També l'autopista C-32 nord va registrar 4 km de cues a Mataró i 2 km a Palafolls.

També hi va haver problemes a l'autopista AP-7, sobretot abans d'arribar a terres gironines. Però a la demarcació, segons va informar Infoautopista, ja hi havia les primeres afectacions en sortides que donen accés a la costa. Per exemple, a la sortida 9-A, on es va formar un quilòmetre de retencions per anar a Lloret de Mar.

Des del dijous i fins ahir (quan es va desenvolupar la segona fase de l'operació sortida de Setmana Santa) no hi va haver cap víctima mortal per sinistre de trànsit a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Des del començament del dispositiu especial de Setmana Santa -el passat 23 de març- quatre persones han mort en tres sinistres mortals a les carreteres i autopistes catalanes. Cap d'aquests accidents es va produir a les comarques gironinesOperació retorn

Finalitzat el període festiu, des del migdia de diumenge 1 d'abril i durant tot el dilluns 2, en aquesta segona fase de la Setmana Santa, es desenvoluparà l'operació tornada. Es preveu que uns 625.000 vehicles retornin a Barcelona i la seva l'àrea d'influència. Amb l'objectiu de reduir les congestions i millorar al màxim la circulació als eixos que registraran més volum de circulació, s'han establert mesures especials d'ordenació i regulació del trànsit en els eixos viaris i trams de vies.

Davant la previsió de complicacions viàries destacades per l'elevat volum de trànsit, el Servei Català de Trànsit demana als conductors que extremin la prudència i no abaixin la guàrdia al volant, tant en viatges llargs per vies principals com en trajectes curts en vies conegudes. Cal tenir present que els desplaçaments locals poden ser tan o més perillosos que els moviments de llarg recorregut.