Nova acció dels CDRs per denunciar l'empresonament del govern destituït i els «Jordis». Aquest cop a diverses platges de l'Alt Empordà i la Catalunya del Nord. Centenars de veïns van clavar ahir al matí, creus grogues a la sorra i van escriure missatges en solidaritat als «presos polítics» i en contra de l'actitud del Govern espanyol. En total se'n van repartir 3.000 entre el Port de la Selva, Argelés i Cadaqués. La representació es va fer de forma coordinada entre les tres localitats i va causar la sorpresa de bona part dels visitants que eren a la zona per passar les vacances de Setmana Santa. Una de les que va voler participar a l'acte al Port de la Selva va ser la Blanca, que va considerar «molt adient» haver-ho representat amb creus, i va reconèixer que molts turistes els preguntaven sobre el significat de l'acte. «Hi ha molta gent que ens demana el perquè i quan els ho expliquem se'n sorprenen», va comentar.

Al Port de la Selva van ser una cinquantena de veïns els que es van acostar a la platja. Molts d'ells eren de localitats properes com Llançà, Figueres o Bàscara. Un cop van clavar les 1.500 creus, van cridar lemes com «llibertat presos polítics» o «Visca la República». Tot plegat va deixar una imatge «sorprenent i impactant» de la platja alt-empordanesa.

En un comunicat el CDR va explicar que es tracta d'una denúncia per «la mort de les llibertats civils i dels drets polítics». «Ens mobilitzem per defensar els valors de la democràcia i la llibertat, i aconseguir un país més lliure, just, igualitari i solidari», expressava el text.

Des de l'organització van revelar que les creus les van fer i pintar els mateixos veïns que ahir van anar a clavar-les a les diferents platges. Un cop fixades a terra s'hi van escriure missatges com «llibertat», «via fora» o d'altres que recordaven als refugiats.

Segons van explicar fonts de l'organització, la voluntat inicial era fer 8.000 creus i reproduir l'acte de manera simultània en diverses poblacions de la Costa Brava, però circumstàncies com la detenció de Carles Puigdemont va fer que s'avancés més del què estava previst.

Tot i això, els CDRs van explicar que l'objectiu és que la representació recorri diversos municipis del litoral gironí. De fet, estava previst que els convocants retiressin el mateix dissabte al vespre les creus, i que en els propers dies es clavin en altres localitats fins a recórrer tota la Costa Brava.