Els Bombers van tenir feina ahir al Pirineu de la zona del Ripollès, una de les més transitades pel bon temps durant la Setmana Santa. Van tenir dues recerques. Una de les més destacades, la d'una parella que es va veure sorpresa per una tempesta de neu quan feien la travessa entre Vallter i Núria. Els Bombers, a causa del mal temps, no van poder accedir fins al lloc on es trobava la parella en l'helicòpter. I, per aquest motiu, els efectius de rescat van haver de fer la recerca a peu fins que els varen trobar sans i estalvis. En tot moment, segons els Bombers, la parella -de 32 i 38 anys- va estar localitzable i hi van mantenir contacte fins que els van localitzar. L'avís de la recerca es va donar cap a les dues de la tarda i pels volts de quarts de sis els van poder rescatar.

Al mateix Pirineu del Ripollès, els Bombers van tenir feina una estona abans d'aquesta recerca de la parella. Van haver d'actuar en una altra cerca de dues noies que s'havien perdut quan tornaven del Puigmal. Havien fet la ruta que va des de Fontalba fins al Puigmal i en tornar es van desorientar. Per aquest fet van trucar al telèfon d'emergències 112 i els Bombers van activar-se. Hi van treballar amb l'helicòpter i els efectius dels especialistes dels GRAE.

Quan van trobar les noies van comprovar que una d'elles tenia alguna ferida i, per aquest motiu, va ser traslladada a l'hospital de Campdevànol per tal que els efectius mèdics li fessin una revisió.

La Setmana Santa és una època durant la qual hi sol haver molta concentració dels serveis dels Bombers i, per això, demanen extremar les mesures de seguretat per evitar accidents a la muntanya. L'any passat només a Girona es van registrar vuit serveis en només quatre dies, des de Divendres Sant fins al Dilluns de Pasqua. A tot Catalunya, en van fer 33, la majoria (24) van ser rescats de muntanya.