Els Bombers de la Generalitat van estar treballant ahir al migdia en el rescat d'un escalador que es va precipitar mentre practicava aquest esport a la zona del Castellot de Beuda, dins del terme municipal de la Garrotxa. L'home va caure pels volts de dos quarts de dotze del migdia en desprendre's una roca a la zona del riu superior.

Fins al lloc dels fets es va desplaçar un helicòpter amb efectius dels GRAE (Grup d'Actuacions Especials) dels Bombers de la Generalitat que van rescatar el ferit -un home de 53 anys- que presentava ferides de caràcter greu a la cama. També es van mobilitzar fins al lloc l'helicòpter i un ambulància del SEM i dues patrulles del cos dels Mossos d'Esquadra.

En el moment que havia de ser traslladat al centre hospitalari, el ferit va entrar en parada cardiorespiratòria. Els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiquesli van realitzar les maniobres de reanimació cardiopulmonar (RCP) i quan el van poder estabilitzar el van translladar, en estat crític, a l'hospital Trueta de Girona.

En arribar al centre hospitalari, però, ja havia perdut la vida, segons van informar a l'Agència Catalana de Notícies fonts del mateix hospital.