Un centenar d'alumnes de cicles formatius i de Batxillerat interessats en conèixer les diferents opcions de futur van participar en la segona edició d'una trobada organitzada pel Fòrum d'estudiants de Salt.

La II Trobada d'estudiants, que es va celebrar el 17 de març a l'Auditori de la Coma Cros, va comptar amb la presència de cinc experts que, juntament amb el periodista i president de l'associació Xarxa de Convivència, Mohamed El Amrani, que va fer de moderador, van exposar experiències i propostes al voltant de la pregunta «Per què estudiar?... I després, què?».

Entre els joves ponents de la primera taula rodona hi havia Rosa Font, docent de l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport (EUSES) i directora d'un centre de fisioteràpia i entrenament personal; l'enginyer informàtic i director del Parc científic de Barcelona, Ignasi Belda; la periodista de TV Girona, Mar Coll; la graduada en Pedagogia i directora de l'Acadèmia «Pas a pas», Aida Quesada; i el guionista i locutor de RAC1 Pau Torres. El professor Xavier Serra va resumir que les seves aportacions -que es podran recuperar en un programa especial de televisió que està elaborant el canal de l'institut Salvado Espriu «EspriuTV»- van posar de manifest que, en l'àmbit de la formació cal no rendir-se mai i lluitar per allò que un desitja fer en bé de la societat i segons la pròpia vocació.

La trobada també va permetre als estudiants treballar en grups petits, segons diferents àrees de coneixement, i compartir les conclusions a les quals van arribar. Així ho van fer Fàtima Ouabi, en Mohamed Hammada, en Tarik Cheriha, Soukaina Baghdadi i Bothaina El Youzghi, Marcos Olivera i Souheila Abdeslami.