Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir les circumstàncies que envolten la mort d'una veïna de Girona, de 43 anys i d'origen txecoslovac, que va sortir d'acampada amb la seva parella entre Montagut i Oix i va acabar caient per un precipici. De moment, mantenen obertes totes les hipòtesis. La víctima tenia dos fills adolescents i mantenia una relació amb un professor de la UdG, que no va denunciar la seva desaparició fins deu hores més tard. El cos va ser trobat dilluns gràcies a un rastre d'objectes de la víctima. Tot i això, al ser una zona de molt difícil accés, els serveis d´emergències no van poder recuperar el cadàver fins ahir.

Segons l'home, la matinada del diumenge era la segona que passaven acampats a la zona. Al voltant de les set del matí, ella li hauria dit que «volia anar on estava la gen». Ell va pensar que «delirava»i li va dir que anés on volgués. L´home va dormir fins a les vuit i ella hauria marxat descalça i sense abric.

L´home va explicar que en aixecar-se la va començar a buscar, però no va trucar al 112 fins a dos quarts de sis de la tarda. Va ser llavors quan els equips d'emergència van començar la recerca sense èxit, la van posposar quan es va fer fosc i al matí següent també va anar-hi la unitat canina i el Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels bombers. Precisament va ser un bomber qui, a uns centenars de metres d'on havien acampat, va veure brillar una capseta, que va resultar ser de la víctima.

A pocs metres van trobar la seva motxilla, després un jersei i finalment el seu fulard taronja i tot un camí de rastres que els va portar fins a una canal d'un pendent gairebé impossible de descendir, a la zona de la Font del Sant, on van observar diversos rastres de sang. Al final de tot, sota unes branques i arbustos, van trobar el cos. Sense aquests rastres, creuen els bombers, mai haguessin trobat el cadàver, ja que es trobava en un lloc de molt difícil accés.

Per poder recuperar el cadàver, ahir dimarts, es va haver de desbrossar la zona perquè l´helicòpter hi pogués descendir. Finalment, el cos va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on avui se li farà l'autòpsia.

Per als investigadors, l'autòpsia serà clau per aportar llum a aquesta mort, on creuen que hi ha algunes incongruències en el relat dels fets. A més, segons diuen, la perillositat del pendent era evident i ningú «en el seu sa judici» hauria baixat descalç. En el cas que la dona hagués volgut treure´s la vida, a uns tres metres d'on va caure hi havia un penya-segat de 30 metres d'altura amb un fons de roques, i en canvi la víctima va baixar per un pendent gairebé impracticable al llarg de la qual va anar deixant rastres de sang.