La mateixa setmana que el Departament d'Ensenyament obrirà el procés de preinscripció per al curs 2018-2019 -del 13 al 24 d'abril, pel que fa als nivells obligatoris-, Fira de Girona acollirà el tretzè Saló de la Formació, Ocupació i Emprenedoria ExpoJove, que oferirà una panoràmica de les possibilitats formatives i ocupacionals per als joves que ara es plantegen el futur. Això serà a partir de dimecres de la setmana que ve.

El programa inclou nombrosos expositors i xerrades adreçades tant a estudiants com a pares i tutors, que hi trobaran informació sobre cicles formatius, Formació Professional dual, graus universitaris, aprenentatge d'idiomes, sortides laborals, activitats de voluntariat, beques, estudis a l'estranger o emprenedoria, entre altres.

Estrena d'empreses

L'organització del Saló de la Formació, Ocupació i Emprenedoria de Giorna destaca la presència, per primer cop, d'empreses del sector de l'alimentació com Carrefour, Lidl i Mercadona que presentaran els seus projectes en Formació Dual i ofertes de feina per a joves que vulguin incorporar-se al mercat laboral.

D'altra banda, Media Markt entregarà la primera beca T3cno Jove, consistent en productes tecnològics; un projecte en el qual hi han participat 149 centres educatius gironins, amb alumnes de tercer i quart d'ESO.

A banda d'aquestes dues novetats, també ho són els continguts de tres sessions que enguany s'organitzen per primera vegada. Es tracta de la xerrada «Consells de seguretat digital per a pares i fills», programada pel 13 d'abril a les 6 de la tarda i que anirà a càrrec del pèrit judicial informàtic forense Bruno Pérez; «Enganxats a les pantalles», aquesta per al dia 14 a les 11 del matí, amb l'escriptor Pep Prieto i la periodista Elisabet Don; i, finalment, una sessió amb el DJ Dídac Tomàs, de Ràdio Flaixback, també el divendres, a les 12 del migdia a l'estand de l'escola de producció musical EUMES.