Decepció entre els diputats gironins amb els pressupostos de l'Estat, que, segons denuncien, no són favorables ni per Catalunya ni per a les comarques de Girona. Jordi Xuclà (PDeCAT) lamenta que es pressupostin partides que fa anys que s'arrosseguen i que mai s'acaben executant, així com que es faci una planificació plurianual que allarga molts anys les obres. Per la seva banda, Teresa Jordà (ERC) afirma que «són uns pressupostos, una vegada més, contra Catalunya», i el socialista Marc Lamuà té la sensació que «seguim anclats als vagons de cua de les inversions de l'Estat».

Xuclà explica que, malgrat que el pressupost del ministeri de Foment ha augmentat un 16%, això no es veu reflectit a la demarcació. En aquest sentit, apunta que es pressuposten obres iniciades fa molts anys -com ara la N-II- però que encara s'arrosseguen perquè les partides no es gasten. «El nostre grau d'escepticisme sobre el compliment és altíssim», indica. A això s'hi sumen projectes plurianuals com el del baixador de l'aeroport, on la inversió real no començarà fins el 2026.

Jordà creu que el PP ha presentat ara els pressupostos per competir amb Cs, i considera que els comptes no fan més que continuar «el maltractament social». A més, considera que «fan trampes» en alguns temes: «Les pensions són una misèria, la rebaixa de l'IRFP afecta només un terç dels pensionistes i les pensions de viudetat estan sota el salari mínim», exemplifica.

Finalment, Lamuà lamenta que s'estiguin endarrerint projectes com el de l'Arxiu Provincial, que comença a ser «una llosa amb què carrega el govern del PP», els trams nord de la N-II i critica que les partides per a costes siguin molt reduïdes. A més, també estaran pendents de si hi ha els 500.000 euros promesos per a la casa de Dalí.

Diari de Girona va intentar contactar amb la diputada Marta Sibina (En Comú Podem), però no va ser possible.