La campanya de Medicaments Solidaris que impulsa l'ONG Banc Farmacèutic una recaptació que es destinarà al fons social de medicaments per a finançar els plans de medicació dels pacients que pateixen pobresa energètica. La xifra recollida durant l'onzena edició de la campanya, que es va celebrar del 10 al 16 de març, suposa arribar a un 65% més de l'objectiu marcat per a aquest any.

Aquesta iniciativa solidària va comptar amb la col·laboració de més de 450 farmàcies de tot l'estat, una seixantena de les quals eren oficines de les comarques gironines.

Enguany, la campanya ha viscut un important canvi de funcionament. Per primera vegada, la tradicional recollida de medicaments sense recepta per a entitats socials que atenen persones sense recursos es substituïa per la recaptació de fons a través de la venda de cupons solidaris, que costaven 2,5 euros cadascun.

Fons Social de Medicaments

Aquests diners es destinaran ara al Fons Social de Medicaments, un programa solidari que es desenvolupa amb la col·laboració de l'atenció primària i que pretén que cap pacient hagi de renunciar al seu tractament per falta de recursos econòmics. Per ara, el Fons Social de Medicaments funciona a Barcelona i alguns municipis de l'entorn de la capital catalana, amb l'objectiu que més endavant s'estengui pel territori.

«Tot i que el canvi de format suposava un gran repte, els resultats han superat les expectatives», indica l'ONG, que assenyala que gràcies a les farmàcies participants i a l'ajuda de més de 260 voluntaris de tot l'Estat, l'entitat ha aconseguit vendre més de 20.000 cupons solidaris i superar amb escreix els objectius marcats, consolidant així un any més la campanya de Medicaments Solidaris com una iniciativa amb gran suport social.

A més de la recollida de fons, un altre dels objectius de la campanya era visibilitzar la pobresa farmacèutica, una problemàtica encara no prou coneguda que, segons l'ONG Banc Farmacèutic, afecta més de 2 milions de persones d'arreu de l'Estat que no poden fer front al pagament de medicaments o productes sanitaris i que han de triar entre menjar o medicar-se, fet que pot agreujar els seus problemes de salut.