L'endeutament ha estat la causa per la qual l'Ajuntament de Campdevànol ha hagut de renunciar a la subvenció d'un programa «Del Pla a l'Acció 2017» que havia de servir per instal·lar un lloc de càrrega per a vehicles elèctric, segons ha informat Nació Ripollès.

L'Ajuntament de Campdevànol incompleix l'objectiu d'estabilitat pressupostària. L'estabilitat pressupostària és una magnitud econòmica que mesura la capacitat o la necessitat de finançament de l'Ajuntament.

L'Ajuntament va tancar l'any passat amb un balanç negatiu de 114.000 ?, cosa que en termes relatius representa un 3,56% del pressupost.

Fonts de l'Ajuntament han informat que aquesta casuística es produeix pel fet que el consistori està immers en un procés d'inversió econòmica.

En concret, fan la reforma de les places Clavé, Valldemossa i Sardana i la del pavelló municipal. Es tracta d'obres inserides dins del programa de la Llei de Barris i valorades en 3.000.000 ?.

El lloc de càrrega per a vehicles elèctrics suposa una aportació d'entre 6.000 i 7.000 euros per l'Ajuntament. A més, formava part d'un pla que incloïa la compra d'un vehicle elèctric per la policia municipal.

Això no obstant, la idea de l'Ajuntament de Campdevànol és la de tornar a demanar la subvenció l'any vinent. Fonts de l'Ajuntament han qualificat la renúncia d'esforç de contenció. L'oposició d'ERC i MES va criticar la decisió d'aparcar el lloc de càrrega.