El Banc de Sang i Teixits de Girona, amb el suport de l'Ajuntament de Blanes i el Departament de Salut, ha organitzat aquesta setmana una doble jornada de Donació de Sang. S'allotjarà a la Biblioteca Comarcal de Blanes, i tindrà lloc avui i demà.

La jornada d'avui es farà a la tarda, des de les 4 i fins les 8 del vespre, mentre quedemà s'allargarà durant tot el dia amb horari partit: des de les 10 del matí fins les 2 del migdia, i des de les 4 de la tarda fins les 8 del vespre.

Actualment, hi ha sang a Catalunya per cobrir les necessitats dels propers set dies, quan l'òptim serien set.

Segons les dades del Banc de Sang i Teixits, Blanes és el municipi de la comarca de la Selva on es van fer més donacions de sang durant l'any passat. Van haver un total de 1.271 donacions, mentre que a Lloret se'n van fer 619, i a Santa Coloma de Farners 484, per citar les tres poblacions amb un major nombre d'aportacions a les reserves de sang.

Es van fer un total de 23 campanyes, de les quals la gran majoria es van emplaçar a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant l'estiu, com és habitual, es van fer jornades extraordinàries amb l'ajut de la unitat mòbil del Banc de Sang, el bus que durant els darrers anys s'ha estat instal·lant al Passeig de Mar.

L'any passat, a més a més, la coincidència d'aquestes jornades extraordinàries amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils van fer disparar el nombre de persones que es van adreçar per donar sang. Es van doblar les donacions, i els oferiments van incrementar-se un 786% en relació amb el 2016.

Al llarg de l'any passat, es van comptabilitzar prop de 250.000 donacions de sang arreu de Catalunya. Gràcies a l'acció solidària de 191.657 donants, l'any 2017 tots els hospitals van tenir sang suficient per poder atendre les necessitats dels malalts i les persones accidentades. En total es van fer 248.027 donacions de sang, un 2% més que l'any anterior.