Els donants de plasma sanguini ja poden reservar hora a través d'internet per anar a algun dels punts de donació del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, com el que hi ha a l'hospital Josep Trueta de Girona.

Després de la creació dels espais VIP de donació de plasma a tots els Bancs de Sang dels hospitals, ara, els donants que vulguin, poden fer la reserva al web www.donarsang.gencat.cat/plasma, i ja no hauran de trucar per a que els donin hora.

Des d'aquest abril s'ha posat en marxa el nou servei web que permet a qui vulgui reservar directament una cita, prèvia consulta de la disponibilitat de l'agenda del Banc de Sang del lloc on vol anar o la campanya en qüestió, i el dia i l'hora escollits. Un cop feta la cita, l'usuari podrà anul·lar-la, o bé, en el cas que se n'hagi oblidat, podrà recuperar les dades de la reserva.

Buscant l'autosufiència

El Banc de Sang va engegar l'any passat una campanya per a captar més donants del líquid de la sang, ja que a Catalunya es necessita el doble de plasma del que es recull actualment. Això vol dir que calen un mínim de 20.000 donacions anuals per a ser autosuficients.

L'avantatge de la donació de plasma és que, a diferència de la sang, es pot donar cada 15 dies i fins a 24 vegades l'any.

El motiu és que la recuperació del plasma és molt ràpida. En pocs dies, els cos ha tornat a fabricar les proteïnes i les sals minerals extretes. Amb la sang, els homes poden donar quatre vegades l'any com a màxim i les dones, tres cops.