Palamós acollirà el 12 d'abril la trobada científica VII Abrils de l'Hospital, una cita de caràcter anual impulsat per l'Institut de Recerca en Cultures Medievals (IRCVM) de la Universitat de Barcelona que aplega especialistes d'abast internacional interessats en l'estudi dels hospitals des de vessants ben diferents, com la història, l'antropologia, l'arquitectura, la història de l'art, les institucions, el dret, el territori, l'arqueologia, les mentalitats, l'espiritualitat, la religió, entre d'altres.

La primera edició va tenir lloc l'any 2012, i des de llavors s'ha celebrat de manera ininterrompuda a Barcelona, l'Hospitalet de l'Infant, Girona, Tarragona, Reus i Saragossa. Enguany, la setena edició se celebrarà a la Capella del Carme de Palamós i consistirà en una jornada que versarà entorn als hospitals rurals i de viles petites. La jornada ha de servir per superar un dèficit de la historiografia, que sovint s'ha centrat en els grans hospitals urbans.

La ponència inaugural se centrarà en els 700 anys d'història dels hospitals de Palamós i anirà a càrrec de l'historiador Gabriel Martín.

L'organització d'aquesta activitat compta amb la col·laboració de Serveis de Salut Integrats Baix Empordà i de l'Ajuntament de Palamós. L'assistència és lliure prèvia inscripció a l'adreça electrònica abrils.hospital@ub.edu.