Cent vuit dones i un home van acudir l'any passat al Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Pla de l'Estany, més de la meitat de les quals eren víctimes d'algun tipus de violència; el 47%, psicològica. La majoria d'usuàries, el 67%, tenien entre 35 i 64 anys i eren d'origen autòcton, amb un 71% de residents a Banyoles.

De tots els aspectes relacionats amb aquest servei, els professionals de l'àrea comarcal de Benestar Social destaquen un augment de la violència sexual, identificada en el 12% dels casos; en el 33% d'aquestes situacions, els responsables eren els progenitors i en un 50%, alguna persona de l'entorn proper.

El SIAD inclou un servei específic que ofereix atenció psicològica a dones i menors que pateixen violència masclistaque el 2017 va tenir 51 usuàries. Aquestes responen al perfil majoritari de dona autòctona (el 64%), d'entre 30 i 45 anys, casada (25%) o al càrrec d'una família monoparental (27%) i amb fills, en el 94% dels casos. Una altra dada significativa per Benestar Social és que només el 9% dels casos es denuncien i el 6% tenen una ordre d'allunyament.