El Consorci del Ter ha posat en marxa una aplicació per a mòbils per potenciar les rutes a l'entorn del riu, ja sigui a peu o en bicicleta. Els senders que ressegueixen el curs fluvial sumen més 208 quilòmetres de recorregut i passen per cinc comarques diferents, des del naixement a Ulldeter (Ripollès) fins a la desembocadura a l'Estartit (Baix Empordà).

L'eina vol ser una guia virtual en els diferents trams de la Ruta del Ter amb informació d'utilitat per a l'usuari, com ara on menjar, dormir i indrets a visitar. Un dels avantatges de l'aplicació, desenvolupada per Natura Local, és que permet descarregar els continguts prèviament per tal de poder usar-la encara que no es tingui cobertura. El president del Consorci, Joaquim Roca, va subratllar que l'ens seguirà treballant en la millora d'alguns trams de la ruta.

El soci fundador de Natura Local, Toribio Yun, va detallar que, abans, els usuaris poden descarregar-se el tram concret de la ruta al seu mòbil. D'aquesta manera, no es gasten dades mòbils ni s'ha de patir per la cobertura mentre s'està fent servir. Yun va detallar que l'objectiu de Natura Local és «promocionar una comunitat d'usuaris» vinculada al patrimoni natural i cultural del territori. Des dels seus inicis i fins a l'octubre de 2017, es van fer més de 42.000 descàrregues als sistemes iOS i Android. L'aplicació inclou 3.100 quilòmetres d'itineraris autoguiats. Des de la pàgina web de la Ruta del Ter, a la portada, s'ha creat un bàner específic, on es pot anar a la pàgina de Natura Local per descarregar l'aplicació.

El Consorci del Ter vol que l'aplicació serveixi per posar en valor el riu i els municipis per on passa. «Hi hem involucrat tots els actius turístics i gastronòmics que hi ha al voltant del riu Ter», va subratllar el seu president, Joaquim Roca. Aquest va destacar els esforços que el Consorci està fent a la Ruta de Ter per evitar els trams de carretera i millorar la seguretat viària. Tot i que no va entrar en detall, el president va explicar que per aquest any també estan previstes actuacions per «acostar» el traçat a la natura.

Ara, amb un cabal abundant

Els visitants que facin la Ruta del Ter aquests dies veuran que el riu té un cabal abundant, gràcies a les pluges i al desglaç de la neu a muntanya. Així es va poder comprovar ahir, durant la presentació de l'aplicació a Sant Julià de Ramis (Gironès). El seu alcalde, Marc Puigtió, va defensar que les noves tecnologies són una oportunitat per donar a conèixer els municipis. Aquest poble també incorporarà dues rutes més a l'aplicació de Natura Local.