La Policia Local de Ripoll està investigant una pintada anticapitalista que va aparèixer coincidint amb la celebració de la Fira de les 40 hores a una paret de l'edifici que van aterrar al carrer del Prat de Ripoll, on constava el nom d'Arran. L'alcalde Jordi Munell ho va anunciar en el plenari municipal alhora que lamentava «que s'embrutin parets» en un espai acabat de reformar i inaugurar. El regidor d'ERC i cap de l'oposició, Roger Bosch, havia demanat prèviament al seu homònim de la CUP Santi Llagostera que faci arribar el malestar per aquest fet a l'organització juvenil. Llagostera va negar tenir-hi cap mena de contacte i, fins i tot, tindre'n amb La Metxa, el casal popular que sovint es vincula amb la CUP, tot i que també va reconèixer haver anat alguna vegada al local que tenen a la plaça de la Llibertat. De la mateixa manera, va dir que ho transmetria al també militant de la CUP Aitor Carmona, que estava assegut entre el públic.

El regidor responsable de l'àrea de Serveis al Territori, Joaquim Colomer, va demanar que tots els partits votessin un dictamen per rebutjar aquests fets, va expressar la seva decepció i va recordar que el cost de la reparació que es va efectuar fa uns dies«el paguem entre tots». Els diferents partits, inclosa la CUP, es van mostrar d'acord en debatre un acord de condemna en el proper ple. Al novembre, unes altres pintades feministes fetes amb plantilla a diferents punts del barri vell ja havien encès una discussió similar.

CUP, La Metxa i Arran

La polèmica es va perllongar al torn de precs i preguntes, quan Aitor Carmona va retreure que constantment es relacioni a la CUP amb La Metxa i Arran, quan va afirmar que es tracta d'entitats diferents. Carmona va reivindicar el paper activista del casal La Metxa, va demanar que també es condemnin les pintades nazi que en els últims mesos han aparegut pel poble i va veure mala fe amb els atacs que prèviament havia rebut Llagostera.

També va tenir una enganxada amb Jordi Munell quan l'alcalde va lamentar que Carmona li tingui «aversió» i va negar tenir res contra La Metxa, però sí en contra que al seu local s'hi realitzin activitats il·legals, com ara concerts pels quals el local no està condicionat. El també regidor de l'equip de govern Jordi Gumí va afirmar que el tenen «vetat» a La Metxa.