L'Ajuntament de Bescanó ha instal·lat en diferents punts estratègics del municipi trampes per atrapar vespes asiàtiques ( vespa velutina). Aquests paranys es mantindran actius durant sis setmanes amb l'objectiu de capturar vespes reines, per evitar que construeixin nous nius. Aquesta campanya es realitzarà amb l'assessorament d'una empresa especialitzada que controlarà regularment periòdicament les trampes per tal de poder fer un registre dels exemplars capturats.

Per tal que la campanya tingui un millor impacte i resultat, l'Ajuntament demana als veïns del municipi que s'impliquin en la campanya de control i que avisin el consistori si detecten un niu primari d'entre 4 i 6 centímetres, de forma arrodonida i de color marró a les canaleres, els voladissos de les teulades, garatges i porxos, que són els llocs on les vespes reines solen fer els nius.

L'alcalde, Pere Lluís Garcia, recorda que «per cada niu primari que s'enretiri durant aquests pròxims mesos, es pot evitar la creació de fins a 50 futurs nius». Garcia ha afegit «la vespa asiàtica és un problema de tots, per això és molt important que els ciutadans de Bescanó ens ajudin en la seva detecció. Si sumem esforços aconseguirem reduir la problemàtica». A la Garrotxa, a Sant Jaume de Llierca també han instal·lat una desena de trampes per lluitar contra aquesta espècie invasora. Altres municpis de la comarca com la Vall d'en Bas i Mieres també han impulsat accions similars.