Catalunya, hola família! és una campanya de la Generalitat que consisteix en la programació de dos caps de setmana «pensats especialment» pel públic familiar arreu del territori, informa l'Agència Catalana de Turisme.

Les destinacions de costa celebren aquesta acció del 20 al 22 d'abril, i les de natura i muntanya, del 18 al 20 de maig. Municipis i empreses participants han preparat uns caps de setmana plens de sorpreses i activitats pels seus visitants: descomptes en l'allotjament, gratuïtats, tallers, sortides, menús especials als restaurants...amb l'objectiu que les famílies amb infants gaudeixin de tot el que ofereixen les destinacions familiars catalanes.

A Girona hi participen més de 60 empreses i els 9 municipis certificats en turisme familiar (a la costa i a l'interior) que organitzen més de 50 activitats: Blanes, Calonge-Sant Antoni, Castell-Platja d'Aro, Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Roses, Sant Pere Pescador, Torroella de Montgrí-l'Estartit i la Vall d'en Bas-les Preses.

A més de promocionar un dels productes clau en l'estratègia turística catalana, l'acció «vol contribuir a la desestacionalització, destacar la qualitat i la diversitat de l'oferta especialitzada en famílies que hi ha arreu del territori i incrementar la visibilitat dels adherits als seus segells familiars». Llegendes en Família és l'eix temàtic que lliga les activitats de la primera edició.