L'alumnat d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) i de Batxillerat que ha participat en el projecte de la Fundació per la pau «Enfortim Drets!» el va tancar la setmana passada amb una petició explícita a les administracions i institucions amb capacitat de decisió i intervenció en les polítiques per a persones refugiades. La iniciativa ha implicat prop de 250 joves de diferents centres catalans, entre els quals hi ha l'Institut Escola de Lloret de Mar, l'Escola Pia i l'institut Montsacopa, d'Olot.

El treball promogut per FundiPau ha portat estudiants de 3r i 4t d'ESO i de 1r de Batxillerat a conèixer la complexitat de la realitat que empeny ciutadans de països en conflicte a abandonar les seves llars i buscar refugi a Europa; alhora que s'han pogut apropar a la feina que realitzen les Nacions Unides i altres organitzacions que operen des de Ginebra (Suïssa), on van viatjar al febrer.

Joves de centres d'Olot i Lloret

Sis centres d'Olot, Lloret, Barcelona, Lleida i Manresa han participat en «Enfortim Drets!», un projecte que ha comptat amb el suport de la Generalitat i que es va tancar dimecres, a Tiana. Els joves van compartir els resultats de la seva recerca, els materials que han elaborat i les seves conclusions sobre les causes de la crisi de refugiats.

Abans, el director general de Cooperació al Desenvolupament, Manel Vila, i el president de FundiPau, Antoni Soler, van obrir la trobada, en la qual també es va aprovar un manifest que FundiPau farà arribar als ajuntaments, els governs català i espanyol, al Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats, a la Unió Europea, a l'ONU i a d'altres organismes internacionals.