Tothom que comparteixi la fotografia d'una flor, un conjunt floral o algun altre element ornamental de la ciutat i la pengi a Instagram amb l'etiqueta Olotvilesflorides i mencioni @ Olotvilesflorides i @ Olotcultura obtindrà una planta ornamental inspirada en el quadre Les bugaderes.

Es tracta d'un quadre pintat per Joaquim Vayreda el 1883. Són unes noies que renten la roba en l'aigua corrent d'un rierol. Estan envoltades de la natura de l'inici de l'estiu i de flors.

La planta ornamental per regalar ha estat elaborada pels serveis tècnics de l'Ajuntament d'Olot i pels responsables de l'empresa Coma, dedicada a la comercialització de planta ornamental. Han escollit el quadre Les bugaderes d'acord amb l'Institut Municipal de Cultura d'Olot.

Hi ha temps de compartir les fotografies fins a finals de mes. Les flors es podran recollir el dissabte 28 d'abril davant l'església de Sant Esteve en el lloc d' informació que instal·larà l'Associació de Comerciants d'Olot amb motiu de la campanya l'Emprimavera't.

La resta de dies també es podran dirigir a les oficines del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA a la carretera de Riudaura, 94) i a la seu de l'Institut de Cultura d'Olot, a Can Trincheria (carrer Sant Esteve, 29).

En tots els casos caldrà identificar-se amb noms i cognoms i mostrar la fotografia amb la qual s'ha participat al concurs.

La idea és ampliar les activitats dedicades a l'ornamentació floral.