Quatre dels cinc nous camps de treball d'estiu que la Direcció General de Joventut, on se'n realitzaran 15. La incorporació d'aquests quatre camps implica que les places globals s'amplien en prop d'un centenar, ja que l'any passat eren 237 per 11 camps i enguany són 303. Per comarques, l'Alt Empordà acull 3 camps, la Cerdanya 1, la Garrotxa 3, el Pla de l'Estany 2, el Ripollès 1 i la Selva 5.

Els camps de treball organitzats per Joventut estan destinats a joves d'entre 14 i 29 anys, que s'hi han d'inscriure a través del web d'un formulari penjat a l'Agència Catalana de la Joventut i les places se sortejaran el 19 d'abril davant notari. Aquests equipaments es gestionen i es desenvolupen a través d’associacions d’educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre i amb la complicitat del món local que els acull. Consten d’una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora de caire mediambiental, acció social, recuperació del patrimoni arquitectònic o intercanvi cultural.

La Generalitat ha programat 59 camps a tot Catalunya, 42 d’àmbit català, 3 d’intercanvi per a joves de tot l’Estat i 14 d’abast internacional. La Direcció General de Joventut ha dissenyat vuit propostes inèdites, entre les quals hi ha «Les sitges ibèriques de Can Serra, un tresor per excavar», a Vilobí d’Onyar. L'activitat consistirà en excavar les sitges ibèriques de Can Serra, tot potenciant la pràctica de la participació i l’apoderament ja que els propis nois i noies seran protagonistes de la feina a fer al camp de treball.

D'altra banda, Sant Feliu de Pallerols acollirà un dels camps de treball que rebran joves de la resta del món. En concret, el camp de treball «Sostenibilitat i permacultura», que té com a objectiu recuperar els Horts del Soler per utilitzar-los com a zona de cultiu i regenerar un antic lloc de trobada per als veïns del poble. Els voluntaris aprendran diferents habilitats de la tècnica de la permacultura i crearan un espai amb un espiral de pedres i plantes aromàtiques.