L'hora de la veritat ha arribat per als professors que opten a una de les 2.000 places que el Departament d'Ensenyament ofereix en la Departament d'Ensenyament convocatòria d'oposicions que començarà dissabteel 12,4% d'una xifra que a tot Catalunya es dispara fins als 18.392.

Un cop tancat el termini de reclamacions, les 2.449 sol·licituds presentades a mitjans gener als Serveis Territorials gironins s'han reduït en 162; mentre que, al conjunt del país, la revisió de peticions ha fet que 1.667 quedessin fora. Tot i això, el nombre de candidats que intentaran aconseguir una plaça a la funció pública docent supera amb escreix l'oferta de la Generalitat. Dissabte a les 9 del matí, els candidats hauran de presentar-se davant el tribunal que els pertoqui i, a partir d'aquí, començarà el procediment selectiu que s'allargarà fins a la primera quinzena de juny -just abans que acabi el curs.

El gruix de les places ofertes són per al cos de professors de Secundària i, sobretot, per a les especialitats de Geografia i Història -la que té més inscrits-, Orientació educativa, Anglès, Biologia i Geologia i Educació Física. Pel que fa a Primària, la majoria de vacants són per a mestres d'Anglès. Quant a les Escoles Oficials d'Idiomes, Francès és l'únic inclòs en aquesta convocatòria.