El proper curs 2018-2019, un centenar de centres educatius es podran incorporar al Programa de Salut Integral (SI), que promou entre l'alumnat l'adquisició de coneixements, actituds i hàbits saludables. Enguany ja en són 159 els centres adherits a un programa promogut pel Departament d'Ensenyament i la Fundació SHE-Obra Social la Caixa presidida pel prestigiós cardiòleg Valentí Fuster. Entre aquests centres, per exemple, n'hi ha diversos del Pla de l'Estany.

Dissabte passat, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Salut, prop d'un cenetenar de coordinadors del programa als centres van participar a la VI Jornada de dinamitzadors al CaixaFòrum.

Com a acte central d'aquesta trobada va tenir lloc el taller «Repensar els espais de l'escola des de la mirada de l'aprenentatge, l'estètica i la salut», a càrrec de Teresa Bardera. En aquesta activitat, els participants van planificar les activitats a dur a terme durant el curs.

El programa SI està adreçat a infants de 3 a 16 anys, i incideix en els següents components: l'alimentació, l'activitat física, el coneixement del cos i la gestió de les emocions. La intervenció va dirigida a l'alumnat, les famílies, el professorat i també a l'ambient escolar.

Aquests eixos del programa s'apliquen a l'aula -a través de materials didàctics-, la família -amb la pàgina web, comunicats i materials-, i al professorat -mitjançant formació telemàtica de 30h i de la figura del dinamitzador.

La Fundació SHE-Obra Social la Caixa neix de la iniciativa del doctor Valentí Fuster i per promoure la salut mitjançant la comunicació i l'educació.

Per això, vol crear un marc de referència de l'educació en salut integral i la capacitat dels alumnes per tenir una actitud positiva envers la seva salut com a protecció per a les malalties cardiovasculars.