Llívia pot haver rebut l'empenta definitiva per poder construir la nova escola, un projecte que l'Ajuntament té sobre la taula des de fa una dècada. L'Ajuntament i el Departament d'Ensenyament han signat un acord segons el qual la Generalitat pagarà una part del projecte, que en principi havia assumit exclusivament l'Ajuntament, en veure que les ajudes públiques difícilment arribarien.

El Departament ha anunciat que destinarà 480.000 euros en dues subvencions anuals, aquest any i el que ve, perquè3 es pugui construir el nou edifici al costat de l'escola actual, el qual tindrà un cost total d'uns 1,3 milions d'euros. El projecte permetrà que l'escola de Llívia abandoni l'antiga caserna de la Guàrdia Civil.

L'Ajuntament i el departament tenen previst iniciar les obres aquest any, a fi i efecte que les noves instal·lacions es puguin estrenar el curs 2019-20. L'actuació, que ara s'ha d'acabar de perfilar en l'àmbit arquitectònic, preveu un edifici amb aules de primària i les de la llar d'infants, així com un espai per a menjador, oficines per als mestres i una biblioteca que podria tenir accés independent. El nou edifici quedarà unit a l'escola actual per un porxo. Igualment, el projecte preveu la remodelació de l'actual edifici escolar.