Quatre dels cinc nous camps de treball d'estiu que la Direcció General de Joventut de la Generalitat organitza aquest any es troben a les comarques de Girona, on se'n realitzaran quinze. La seva incorporació implica que les places globals s'amplien en prop d'un centenar, ja que l'any passat eren 237 per onze camps i enguany són 303. Per comarques, l'Alt Empordà n'acull tres, la Cerdanya un, la Garrotxa tres, el Pla de l'Estany dos, el Ripollès un i la Selva cinc més. Després de Lleida, les comarques gironines són les segones en nombre d'organització de camps de treball.

Per a joves de 14 a 29 anys

Els camps de treball organitzats per Joventut estan destinats a joves d'entre 14 i 29 anys, que s'hi han d'inscriure a través d'un formulari penjat al web de l'Agència Catalana de la Joventut i les places se sortejaran el 19 d'abril, davant de notari.

Aquests recursos de lleure educatiu es gestionen i es desenvolupen a través d'associacions d'educació en el lleure, entitats i fundacions sense ànim de lucre, amb la complicitat del món local que els acull. Els camps consten d'una estada de quinze dies per a joves voluntaris que participen desinteressadament en un projecte de millora que tant pot ser de caire mediambiental, com d'acció social, de recuperació del patrimoni arquitectònic o d'intercanvi cultural.

Per a l'estiu vinent, la Generalitat ha programat 59 camps a tot Catalunya, 42 dels quals són d'àmbit català, 3 d'intercanvi adreçats a joves de tot l'Estat i 14 d'abast internacional. En aquesta edició, la Direcció General de Joventut ha dissenyat vuit propostes inèdites, entre les quals hi ha un camp anomenat «Les sitges ibèriques de Can Serra, un tresor per excavar», que es farà a Vilobí d'Onyar. L'activitat consistirà en excavar les sitges ibèriques de Can Serra, que potenciaràla pràctica de la participació i l'apoderament dels nois i les noies perquè seran els protagonistes de la feina a fer al camp de treball.

D'altra banda, Sant Feliu de Pallerols acollirà una de les propostes que rebran joves de la resta del món. En concret, es tracta del camp de treball «Sostenibilitat i permacultura», que té com a objectiu recuperar els Horts del Soler per tal d'utilitzar-los com a zona de cultiu i regenerar un antic lloc de trobada per als veïns del poble. En aquest camp de treball, els voluntaris aprendran diferents habilitats de la tècnica de la permacultura i crearan un espai amb un espiral de pedres i plantes aromàtiques.