L'Associació Viu Autisme de Platja d'Aro, formada per 80 famílies de persones amb Trastorn d'Espectre Autista (TEA), celebra dissabte una jornada benèfica per recaptar fons i conscienciar a la societat. Entre les activitats previstes destaca el sopar del xef Paco Pérez, que té 5 estrelles Michelin i elaborarà un àpat al restaurant Terra de l'hotel Alàbriga de Sant Feliu de Guíxols.

Els beneficis de la jornada solidària aniran destinats a projectes d'inclusió social com ara a l'organització de tallers de psicomotricitat i tallers per aprendre a anar amb bicicleta, a l'oferta d'un servei de logopèdia especialitzat o la creació d'un centre tutelat on les persones adultes amb TEA puguin inserir-se en el món laboral i viure autònomament.

L'acte principal serà el sopar, on l'aportació solidària serà de 250 euros per persona i serà la cloenda de la jornada. Durant el sopar se subhastaran obres d'art de Dalí, Miró, Cuixart, escultures de Catherine Correia, i aportacions de col·laboradors com objectes provinents del Celler de Can Roca, el Rocambolesc, Novu i l'Àmfora de s'Agaró.

A més, durant tota la setmana, es disputa un torneig de pàdel al Club Tenis d'Aro on els fons recaptats amb les inscripcions es destinaran a l'associació.

El dissabte al matí s'han programat dues ponències tècniques a càrrec d'experts en el TEA. Després hi haurà un taller d'artteràpia, un altre de teràpia amb gossos per persones amb autisme per part de l'Associació d'Acció Social DISCAN i un de ioga terapèutic.

A més, durant tot el dia els assistents podran veure una exposició fotogràfica de Daniil Parniouk sobre la visió del món d'un nen amb autisme i titulada One no One.Paral·lelament a les ponències, el xef i presentador dels programes de TV3 Cuines i Joc de Cartes, Marc Ribas, oferirà una sessió de cuina per a nens en directe basada en la cuina natural a través dels sentits.