Set dels disset jutges que aniran destinats a Catalunya ho faran a les comarques gironines. Aquesta setmana han pres possessió dels despatxos la nova promoció de magistrats formada per 46 dones i 19 homes. La comunitat autònoma que més jutges rep és precisament Catalunya, on pràcticament la meitat del total aniran a la província de Girona. Dos d'ells han estat destinats a Blanes (jutjats de Primera Instància i Instrucció número 2 i 4), dos més a Olot (jutjats de Primera Instància i Instrucció 1 i 2), un altre a Ripoll, un a Puigcerdà i un darrer a Figueres.

En aquesta promoció en concret, les dones, que són més de la meitat dels 5.377 jutges espanyols en actiu, representen el 70,8% dels integrants de la nova promoció, un percentatge gairebé set punts superior al 64% que ho eren en la promoció anterior.

Atenent el lloc de residència habitual, Andalusia és la comunitat autònoma que més jutges aporta (13), seguida per Castella i Lleó (11) i Catalunya, Galícia i Madrid (6 de cadascuna). La mitjana d'edat a ingressar a l'Escola Judicial el gener del 2016 era de 28 anys, encara que els quatre alumnes més joves tenien 24 anys i els tres més veterans passaven dels 40. Quan van arribar a l'Escola, havien dedicat una mitjana de 3 anys i onze mesos a preparar les oposicions, a les quals la majoria -el 55,4%- havia pres la decisió de presentar-se durant la seva estada a la universitat com a estudiants de Dret. El 95,4% dels nous jutges van comptar amb el suport econòmic dels seus pares durant la preparació de l'oposició, i només el 4,6% van gaudir d'una beca.

El 70,8% dels membres de la nova promoció no tenen en la seva família ningú que exerceixi una professió en el sector jurídic. En els casos en els quals sí, només quatre alumnes tenien com a familiar un jutge.