El Departament de Territori i Sostenibilitat ha començat a tramitar les expropiacions per la construcció d'un carril bici de tres quilòmetres de llargada entre el barri de ca la Guapa i l'aparcament del volcà de Santa Margarida, al terme de Santa Pau.

De moment i segons ha explicat l'alcalde de Santa Pau, Pep Companys (ERC), tècnics del Departament han contactat amb uns 15 propietaris de la zona per on passarà el carril bici. L'alcalde ha precisat que hi ha pocs propietaris afectats perquè fan servir trams de la carretera vella entre Santa Pau i Olot.

Companys ha explicat que a mitjans del mes de maig els tràmits de les expropiacions estaran acabats, cosa que li fa pensar que l'inici de les obres serà a primers de juliol. L'obra està valorada en 660.000 ? i està finançada per la Generalitat.

Companys ha assenyalat que el projecte preveu dos semàfors per controlar el trànsit en els llocs, on la ruta per a bicicletes i vianants coincideix amb la carretera G1-524 entre Olot i Santa Pau. Ha concretat que hi haurà semàfors a les cruïlles de l'aparcament del volcà de Santa Margarida i a l'altura de Can Potxa, a la zona de ca la Guapa.

L'alcalde també ha explicat que l'Ajuntament gestiona amb el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (Sigma), l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la instal·lació d'un col·lector de sanejament a la vora del carril bici per solucionar el sanejament al barri de Can Xel.