Més de 150 estudiants van participar ahir en la final gironina de la tercera edició del campionat de robòtica lliure i low cost de Catalunya, RoboCAT, que es va disputar a les instal·lacions del col·legi Bell-lloc del Pla. El 5 de maig, l'escola Els Estanys, de Platja d'Aro, acollirà la gran final de la competició, que organitza l'associació El Racó dels Robotaires amb la col·laboració de l'ajuntament de Platja d'Aro, la Diputació de Girona, la Generalitat i la Fundació Princesa de Girona (FPdGi).

A banda de la prova d'ahir, dins el RoboCAT 2018 ja s'han celebrat les finals de Barcelona i el Camp de Tarragona -el dia 7 i aquest divendres 13, respectivament- i només queda la de Lleida, que està programada per al 20 d'abril.

La Garrotxa ha inspirat el camp de proves d'enguany, després d'haver-ho fet primer Girona i, després, l'univers dalinià. En aquesta edició s'ha potenciat la interacció entre dos equips i, per primera vegada, a les categories d'alumnat de Primària i Secundària s'hi ha afegit una per a adults. Pel que fa aquesta última categoria, l'equip Dimonis de Vallespir va ser el guanyador d'ahir a Girona; mentre que a la de Secundària ho va fer l'equip anomenat RoboParty i a la de Primària, l'equip #4D.