En el marc del primer sopar-col·loqui de 2018 del Club d´Economia de Lloret de Mar, celebrat diumenge passat a l´Hotel Guitart Central Park, el director de l´Aeroport Girona-Costa Brava, Lluís Sala va defensar que "la previsió per 2018 és consolidar el canvi de tendència en positiu iniciat l´any passat després d´una època complicada", en relació al període comprès entre 2004 i 2009 en què l´aeroport va perdre més de 3 milions de passatgers. Segons Sala, "l´aeroport creix i no està a expenses d´una sola companyia".

Sobre la idoneïtat del nom de l´aeroport de Vilobí d´Onyar, Sala creu que no és necessari canviar-li pel fet de voler ser complementari del de Barcelona perquè "oferim un producte global i diferent, que aporta un valor afegit". Segons Sala, "com a aeroport més petit, oferim un preu més baix".

En aquest sentit, Sala deixa clar que l´aeroport de Girona ha de ser complementari al de Barcelona per garantir un futur per ambdues infraestructures aeroportuàries. El futur de l´Aeroport Girona-Costa Brava passa, segons ell, perquè Girona i Barcelona siguin un únic sistema aeroportuari, tal i com va apuntar el ministre de Foment, Íñigo de la Serna.

Diu Sala que "no volem competir amb Barcelona i no hi podem competir, hem d´aprofitar les nostres oportunitats". Durant la seva ponència, el director de l´aeroport gironí va posar un exemple d´avantatge a Girona, on "som capaços de fer escales de 30 minuts", va assegurar.

Durant la seva intervenció, el director de l´Aeroport Girona-Costa Brava, va explicar la situació actual de la infraestructura aeroportuària i el paper que ha de tenir en relació a Barcelona.

El Club d´Economia de Lloret De Mar

El Club d´Economia de Lloret De MarFundat l'any 1989, el Club d´Economia de Lloret de Mar és una entitat que aplega representants de diverses activitats econòmiques que es desenvolupen a Lloret de Mar entre els quals, els principals empresaris i industrials del sector turístic. Des de fa 25 anys, actua com a fòrum d´estudi i debat per propiciar el desenvolupament econòmic de la població.

Cristina Cabañas és la presidenta del Club fa més de dos anys i, durant aquest temps, ha impulsat diversos sopars-col·loqui amb diferents empresaris i economistes com Ramon Adell, catedràtic d´Economia de l´Empresa de la Universitat de Barcelona (UB), Anton Costas, catedràtic d´Economia Aplicada de la Universitat de Barcelona i president del Cercle d´Economia, Amancio López, president del Grup Hotusa, Marian Muro, exdirectora general de turisme de la Generalitat de Catalunya o Artur Mas, expresident de la Generalitat de Catalunya, entre d'altres.

Actualment, Cabañas dirigeix una de les cadenes hoteleres més importants de la Costa Brava, Guitart Hotels, amb vuit establiments, sis dels quals es troben a Lloret de Mar.